16 June 2023, 09:31

У Кам’янському, Кривому Розі та Павлограді презентували відеролики про роботу мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

3208 виїздів на виклики, 6523 наданих консультацій постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства, 20 жінок розмістили в кризових кімнатах. Такі результати роботи 8 мобільних бригад в Дніпропетровській області

Громадська організація «Мартін-клуб» у якості імплементаційного партнера UNFPA в Україні (Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення) реалізує проєкт функціонування мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для постраждалих від гендерно зумовленого, зокрема, домашнього насильства у містах Дніпропетровської області.

Повномасштабне вторгнення країни-агресора актуалізувало та загострило проблему домашнього насильства в суспільстві. Десятки тисяч українців втратили домівку, часто не мають роботи, що створює конфлікти та соціальну напругу в сім’ях.

Для кращої координації зусиль з профілактики цієї проблеми громадська організація “Мартін-клуб” організувала інтерактивну зустріч представників органів місцевого самоврядування, правоохоронців, медичних працівників, безоплатної вторинної правової допомоги, громадських організацій та соціальних служб та у Кам’янському, Кривому Розі та Павлограді Дніпропетровської області. 

 

Під час зустрічі фахівчині мобільних бригади говорили про важливість взаємодії всіх ланок місцевої громади у проблемі виявлення та профілактики домашнього та гендерно зумовленого насильства, навели приклади вдалої співпраці на місцях. Завдяки мобільності через швидке реагування послуга наближається до постраждалих осіб, що дає можливість вчасно виявити випадок насильства, надати соціально-психологічну допомогу тим, хто її потребує, та перенаправити до інших служб, якщо в цьому ж необхідність.

Під час зустрічі всім учасникам роздали інформаційні матеріали про роботу мобільних бригад, обмінялись контактами та презентували соціальні відеоролики, які були надані всім зацікавленим службам у вільне користування

Мобільні бригади у Кам’янському, Кривому Розі та Павлограді працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад у цих містах надаються за підтримки уряду США (Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги).