13 September 2023, 09:16

Проєктна колаборація

Громадська організація «МАРТІН-клуб» завжди готова до співпраці з дружніми проєктами, які діють в сфері протидії домашнього та гендерно зумовленого насильства та допомоги постраждалим під час війни. Так нещодавно колеги з БФ «Помагаєм» організували візит мобільного гуманітарного хабу до Кам’янського, де відбулася перша велика видача гуманітарної допомоги жінкам Дніпропетровщини, які опинилися в біді.

Проєкт впроваджується спільно з мережею Пані Патронеса за технічної підтримки структури ООН Жінки та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF).

266 наборів продуктів та засобів гігієни загальною вартістю 655 716 грн видали в Кам’янському домогосподарствам, які очолюють жінки. Кожен набір складався з 4 великих пакетів, і отримувачі були надзвичайно задоволені потужною підтримкою.

Видача відбувалася на базі миротворчого простору для жінок «Вільна» у Кам’янському. Там же проходять зустрічі груп взаємопідтримки та індивідуальні консультації психолога, які наразі фінансуються у рамках того самого проєкту.

Постійна відвідувачка простору пані Анастасія Карпенко (на першому фото) розповіла нам свою історію.

Вона родом зі Слов’янська Донецької області. З нею разом п’ятирічна донька і мама. Чоловік служить у Збройних силах. За фахом Анастасія вчителька молодших класів. Знайти зараз роботу у Кам’янському, куди евакуювалися родиною, поки не вдалося, є тільки тимчасові підробітки. Тому гуманітарна допомога у вигляді засобів гігієни та продуктів харчування стала в нагоді.

До жіночого простору «Вільна» Анастасія ходить на заняття з малювання та, найголовніше, до психолога на групові та індивідуальні сесії.

Ми щасливі бути частиною того ланцюжку добра, який передає моральну і матеріальну підтримку найбільш вразливим українцям у ці важкі часи.

__________

Ініціатива впроваджується за технічної підтримки структури UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund, гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.

Отримати додаткову інформацію про Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги та його роботу в усьому світі можна на сторінці фонду www.WPHFund.org та www.WPHFund.org/1000WomenLeaders