19 October 2023, 07:02

Обстріл Обухівки. Робота мобільної бригади

Через ракетний удар по селищу Обухівка на Дніпропетровщині загинула 31-річна жінка. четверо поранених, знищена 1 оселя і 21 – понівечена, побиті 11 господарських споруд та 1 – зруйнована.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги швидко прибула на місце влучання. Постраждалим надали психо-соціальну допомогу.

Багато людей, більшість з яких поважного віку, були емоційно подавлені, розгублені та у відчаї. Усім роздали набори гідності, на місці всіх консультував юрист Центр Допомоги Врятованим. Дніпро

Фахівець роз'яснив людям алгоритм правильної фото- і відеофіксації зруйнованого майна, прописаний порядок збору та подачі документів для отримання грошової допомоги від органів місцевого самоврядування, проконсультували постраждалих щодо порядку подачі заявки в додатку “Дія” за програмою “Є-відновлення”.

Працівники мобільної бригади зібрали контактні дані постраждалих осіб та роздали інформаційні матеріали для подальших звернень по соціально-психологічну допомогу, адже як показує сумна практика, після вирішення перших побутових питань люди потребують підтримки фахових спеціалістів.

Мобільні бригади працюють за підтримки Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine у координації із Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством соціальної політики України, за фінансової підтримки урядів Норвегії, Великої Британії та завдяки роботі громадської організації МАРТІН-клуб у Дніпрі, Кам’янському, Павлограді та Кривому Розі.

Звертайтеся, ми поруч!