25 November 2023, 01:00

Мобільна бригада у Павлограді допомогла матері двох дітей 

У листопаді до однієї з мобільних бригад соціально-психологічної допомоги Павлограда звернулася Анастасія (ім’я змінено). Жінка повідомила, що потерпає від домашнього насильства з боку свого чоловіка. Вона довго терпіла, але під час останньої сварки, чоловік побив її в присутності дітей, яким всього 3 та 11 років. Це стало останньою краплею для жінки.

Працівники мобільної бригади надали Анастасії психологічну допомогу та запропонували їй разом з дітьми місце у «кризовій кімнаті», яка фінансується Norwegian People’s Aid (NPA). Там постраждалі від домашнього насильства можуть перебувати протягом 10 днів, відновити сили та відчути себе у безпеці. Жінка відразу погодилась.

Анастасію разом з кейс-менеджеркою громадської організації «МАРТІН-клубу» за допомоги мобільної бригади привезли до травмпункту міської лікарні аби зняти побої. Потім – до сектору протидії домашньому насильству Павлоградського відділу поліції для подання заяви про спричинення тілесних ушкоджень та з’ясування обставин агресії з боку кривдника. 

Завдяки домовленості з начальником сектору Павлоградського відділу поліції, правоохоронці супроводили жінку до квартири чоловіка, де вони мешкали, щоб вона забрала речі. Після закінчення терміну перебування у «кризовій кімнаті», жінка знайшла нове житло та переїхала туди з дітьми.

Телефони мобільних бригад «МАРТІН-клуб» у Павлограді: 
 

+380674524216 

+380994524216 

#допомога_поруч #16_днів_проти_насильства

Мобільна бригада у Павлограді працює за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації із Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством соціальної політики України, за фінансової підтримки Уряду США (USAID Bureau for Humanitarian Assistance) та завдяки роботі громадської організації «МАРТІН-клуб»

 

*фото ілюстративне