04 June 2023, 02:44

Мобільна бригада надала першу допомогу постраждалим від ракетного удару під Дніпром

3 червня армія РФ вчинила черговий акт військової агресії в передмісті Дніпра, ударивши ракетою Іскандер-К по житловим кварталам. Внаслідок удару по Підгородненський громаді постраждали 22 людини, з них 5 – діти. Загинула дворічна дівчинка.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги ГО “Мартін-клуб”, яка є імплементаційним партнером Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine у Дніпрі, прибула на місце першj. після поліцейських і ДСНС. Наші кризові психологи поспілкувалися з мешканцями, надали їм першу психологічну допомогу. В стресовій ситуації, коли люди втратили близьких чи домівку, усвідомлення трагедії наступає згодом і, як показує практика, після вирішення перших нагальних побутових проблем люди звертаються по соціально-психологічну допомогу. Статистика трагедій у Дніпрі після ракетних обстрілів підтверджує, що такий запит з’являється за один-два місяці. Тому мобільна бригада надала консультації щодо подальшої соціально-психологічної підтримки та супроводу і роздала інформаційні матеріали.

Також 44 особи звернулися по юриичну консультацію. Всі отримали алгоритм перших кроків від юридичної служби ГО “Мартін-клуб”.

“На базі нашого досвіду допомоги постраждалим від інших ракетних обстрілів добре працює наше консультування та правовий супровід постраждалих, яких ми об’єднуємо в інформаційні групи, де вони можуть поставити питання та отримати корисну інформацію або роз’яснення щодо нормативних актів, які їм не зрозумілі. Ми надаємо інформацію до яких органів і з якими документами звертатись по грошову допомогу, компенсацію чи відшкодування завданих збитків. Також є опція індивідуальної консультації” - сказала керівниця юридичної служби ГО “Мартін клуб” Yuliya Segeda.

Також усі постраждалі можуть звернутися по допомогу до Центр Допомоги Врятованим. Дніпро