01 December 2023, 01:00

Кризові кімнати допомагають постраждалим від домашнього насильства

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги ГО «МАРТІН-клуб» у Павлограді отримала повідомлення від поліцейських сектору протидії домашньому насильству про психологічне та фізичне насильство з боку кривдника щодо жінки. Поліцією був виписаний тимчасово заборонений припис на певний період, але за свідченнями постраждалої він не спрацював та чоловік все одно перебував вдома в алкогольному стані. 

Домашнє насильство в родині відбувалося протягом восьми років. Вона декілька разів уходила від співмешканця, проте кожного разу він обіцяв, що зміниться і вона поверталась. Третю дитину народила, бо мала надію, що це змінить його ставлення до сім’ї, але ситуація для неї тільки погіршилась

Наші спеціалісти призначили зустріч, надали жінці надали психологічну підтримку та з’ясували, що вона хоче піти від чоловіка, проте не має помешкання прямо зараз, що має будинок в Новомосковську, але в ньому проживає родина внутрішньо переміщених осіб і їй потрібен час, щоб вирішити це питання. Жінка відразу погодилась на проживання у безпечному місці, тож зібрала речі та її транспортували до кризової кімнати.

Кривдник почав погрожував жінці, що буде подавати заяву про викрадення дитини, а в разі звернення до суду буде залучати свідків та збирати на неї якусь "негарну" інформацію. Для забезпечення правдивої інформації, за порадою наших фахівців, жінка зняла побої, нанесені після останнього випадку застосування фізичної сили.

На момент перебування у кризовій кімнаті жінка за допомогою нашої кейсменеджерки вирішила нагальні питання пов'язані з написанням заяви до поліції,  разом з поліцією з дому забрала речі та документи у кривдника. 

Наразі вона переїхала в інше місто і разом з дітьми перебуває у безпеці.

Безпечний простір для жінок і дівчат SVIY PROSTIR та кризові кімнати в Павлограді та Кам’янському реалізує ГО «МАРТІН-клуб» за підтримки Norwegian People’s Aid (NPA)

#допомога_поруч