23 January 2024, 08:00

SVIY PROSTIR у Кам'янському допоміг жінці вийти з депресії

Коли у Кам’янському відкрився один з проєктів «МАРТІН-клубу» SVIY PROSTIR: безпечний простір для жінок та дівчат до нас почала ходити пані Наталя. В свої сорок шість років вона пережила втрати рідних та близьких, жінка перебувала в складному психоемоційному стані і не приховувала цього. Розповіла, що тривалий час намагалась лікуватись, отримала діагноз «змішаний тривожний і депресивний розлад», спілкувалась з психіатром, який пропонував ушпиталити її. Після відмови виписав їй потужні ліки, які мала б допомогти, але жінці ставало гірше. Каже, що почувала себе абсолютно подавленою та без жаги до життя. 

Пані Наталя три місяці відвідувала наш простір, брала участь у групових та індивідуальних заняттях. В один з днів пішла на плановий прийом до лікаря. Той був дуже здивований станом своєї пацієнтки, на її обличчі сяяла посмішка, з’явилось бажання отримувати задоволення від життя. Психіатр визнав, що не думав, що довготривалі розлади можна полегшити не лише за допомогою медикаментозного втручання, а за допомогою підтримки та розуміння. 

Прийом ліків відмінили і тепер, коли до лікаря приходять пацієнти з подібними симптомами, він рекомендує звертатися до нашого сервісу, дає пацієнтам телефон та адресу SVIY PROSTIR
Наразі пані Наталя продовжує ходити до нас, говорить, що такою життєрадісною та усміхненою себе не пам’ятає

Безпечний простір для жінок і дівчат SVIY PROSTIR та кризові кімнати в Павлограді та Кам’янському реалізує ГО «МАРТІН-клуб» за підтримки Norwegian People's Aid (NPA)
#допомога_поруч