23 February 2024, 01:00

SVIY PROSTIR у Кам’янському надає дієвий юридичний супровід постраждалим від насильства

До SVIY PROSTIR: Безпечний простір для жінок та дівчат у Кам’янському звернулася матір двох хлопців-підлітків у дуже пригніченому стані. Вона мала опікуватися тяжкохворим батьком, тому змушена була залишити дітей жити з чоловіком. Але той використовував їхні зустрічі з дітьми, що ображати і принижувати жінку. 

Пані розповіла фахівчині простору, що потерпає від систематичного психологічного тиску. Батько дітей погрожує фізичним насильством, нецензурно висловлюється, переслідує по місту. Вона боялася виходити з дому, була розгублена, не могла ухвалювати рішення самостійно та сфокусуватися на вирішенні життєвих проблем через постійний страх. 
На той момент уже тривав процес у справі про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей за позовом чоловіка. Під час судових засідань він також психологічно тиснув на мати дітей та принижував її.

Юристка громадської організації МАРТІН-клуб Олена Лагода почала роботу з клієнткою із роз’яснення порядку розгляду у суді, її  прав, як громадянки, потім склали низку документів для представлення у судовому процесі,  написали заяви до поліції. 
Разом з юристкою жінка змогла витребувати докази від поліції, аби притягнути кривдника до відповідальності у суді.

У результаті вину кривдника довели, в тому числі завдяки свідкам, яких залучили до справи за рекомендаціями та консультаційної підтримки юристки SVIY PROSTIR:Безпечний простір для жінок та дівчат у Кам’янському. 

Потужна юридична допомога нашій клієнтці та рішення суду вплинули на кривдника. Він зрозумів, що попри особисту неприязнь до колишньої дружини, його дії є домашнім насильством, яке впливає не лише на неї, а ще й на дітей. Чоловік усвідомив, що може бути позбавлений можливості їх бачити, брати участь у вихованні та притягнутий до відповідальності. 

Важливим фактором виходу з депресії та стану пригніченості для нашої клієнтки була безкоштовна психологічна допомога та соціальний супровід. Вона переконалася, що має підтримку і тепер почувається більш впевнено, набагато краще обізнана в своїх правах і способах їх реалізації. Кризову ситуацію вирішили, але за консультаційною підтримкою до SVIY PROSTIR у Кам’янському жінка періодично звертається і зараз. 

Безпечний простір для жінок і дівчат SVIY PROSTIR та кризові кімнати в Павлограді та Кам’янському реалізує ГО «МАРТІН-клуб» у партнерстві за підтримки Norwegian People’s Aid (NPA)

*фото ілюстративне

#допомога_поруч #together #help