17 Серпень 2023, 02:28

Мобільна бригада допомогла зберегти родину у Кривому Розі

Нещодавно до однієї з мобільних бригад соціально-психологічної допомоги Кривого Рогу надійшов сигнал про домашнє насильство в родині. Тетяна (ім’я змінене) проживає разом з донькою та чоловіком. Валентин (ім’я змінене) був ніжний, спокійний, люблячий чоловік, говорить дружина. Подружжя працювало на одному з містоутворюючих підприємств. Родина зовні повністю благополучна, фінансово забезпечена, мала власну 3-х кімнатну квартиру, авто та могла собі дозволити відпочинок декілька разів на рік

Але згодом в родині почали виникати сварки. Валентин став випивати, повертався додому пізно ввечері, став дратівливим, схильним до проявів агресії. Сусіди неодноразово чули крики і плач в квартирі. На прохання жінки та доньки перестати пити та лікуватися чоловік не реагував. Тетяна не зверталась по допомогу, адже була впевнена, що донька повинна виховуватися в повній родині.

Одного разу в стані алкогольного сп’яніння Валентин втратив над собою контроль. Він вибивав двері, кричав, висловлювався нецензурною лайкою. Все це відбувалось на очах у малолітньої дівчинки. Налякана дитина попросила матір викликати поліцію. Патруль склав терміновий заборонний припис по відношенню до чоловіка.

Завдяки спільній праці поліцейських та мобільної бригади, координатора і кейс-менеджера проєкту вдалося реабілітувати родину, токсичні стосунки між членами родини поступово налагоджуються. Жінка отримала допомогу психолога, її психоемоційний стан поліпшився. До роботи з членами родини був залучений конфліктолог, завдяки якому батьки отримали допомогу в аналізі життєвої ситуації. З чоловіком проведено роботу щодо формування навичок ненасильницької моделі поведінки. Родині надані контакти реабілітаційних центрів з метою лікування від алкогольної залежності. Чоловік відвідав заняття у групі взаємодопомоги. Батько налагодив стосунки з дружиною і донькою.
 

Не бійтеся звертатись по допомогу. Наші спеціалісти готові надати вам консультації та допомогти зберегти родину!

В разі потреби звертайтесь до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги в м. Кривий Ріг
+38 067 4524215
+38 099 4524215

Мобільні бригади працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад у Кам’янському надаються завдяки фінансовій підтримці уряду США (Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги) через виконавчого партнера, громадську організацію “Мартін-Клуб”.