02 February 2024, 04:52

Нова серія подкастів. Про домашнє та гендерно зумовлене насильство №1

МАРТІН-клуб записав серію подкастів про домашнє та гендерно зумовлене насильство. Мета цього проєкту - донести до людей інформацію, що замовчування проблеми не є її вирішенням. Постраждалі від насильства приховують свій біль, бояться його виносити на зовні, просто соромляться. Чому цього не треба робити, в наших подкастах розкажуть люди, які давно працюють з цією важкою темою та допомогли багатьом. Першою ланкою в допомозі є мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. 

Ми спробували це зробити в максимально простій формі, без настанов і моралізаторства. Слухайте/дивіться  та робіть висновки. Головне - не мовчіть!

Серія I
Ганна Карпеченкова, польова координаторка з протидії гендерно зумовленому насильству Фонду ООН у галузі народонаселення/ UNFPA про:

- українську першість у світі щодо допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства та чому інші країни вчаться у нас
- рутину роботи патрульних поліцейських
- вразливість внутрішньо переміщених осіб
- принципи Стамбульської конвенції

Мобільні бригади працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у координації з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Канади, Норвегії, Швеції, Великої Британії, Фінляндії, Данії та Гуманітарного Фонду для України (UHF).

 
See video