21 Липень 2023, 05:13

Кризова кімната у Кам'янському допомагає постраждалим від домашнього насильства

У Кам’янському Марина тривалий час потерпала від домашнього насильства, яке чинив її співмешканець Артем. Раніше пара з дитиною проживала в Костянтинівці Донецької області, до Дніпропетровської області переїхали нещодавно та зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи.

Під впливом різних факторів відносини між співмешканцями почали псуватися. Артем став зловживати алкоголем, не працював, тиснув психологічно на Марину та, на жаль, не гребував фізичним насильством. Жінка неодноразово зверталась до поліції. Правоохоронці виписали Артему терміновий заборонний припис (ТЗП), який виноситься кривднику у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров'ю постраждалої особи з метою негайного припинення домашнього насильства. Коли діяли строки припису, Артем жив в своїй машині. По закінченню чоловік повертався додому і знову піднімав руку на дружину. Його не зупиняла навіть вагітність Марини.

Під час чергового конфлікту жінка вирішила звернутись до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка швидко доставила Марину з дитиною до кризової кімнати, де їх зустріла адміністраторка. Постраждалій надали продукти харчування та на наступний день оформили разову грошову допомогу. За час перебування в кризовій кімнаті Марина отримала психологічні, соціальні та безпекові послуги.

Жінці важко було залишитися в місті одній з сином – її рідні мешкали як ВПО в Києві, тож вона ухвалила рішення поїхати до них. Завдяки оформлений грошовій допомозі Марина придбала квитки до Києва та виїхала до них. Вже наступного ранку наші працівники отримали повідомлення, що Марина з сином вже у безпеці.

Нагадаємо, що кризові кімнати для жінок, які потерпають від домашнього насильства у Павлограді та Кам’янському працюють завдяки міжнародній організації Norwegian People's Aid . Якщо ви або ваші родичі та знайомі страждають від домашнього або гендерно зумовленого насильства, звертайтеся на гарячу лінію Пані Патронеса, де вам підкажуть, як діяти в складній ситуації. Не мовчіть!

Пані Патронеса

+38 099 632 77 01

*фото ілюстративне