27 December 2023, 03:53

Акція «16 днів проти насильства» у Кам’янському. Команда SVIY PROSTIR закликала містян не мовчати

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проходить акція «16 днів протидії гендерно зумовленому насильству». Команда SVIY PROSTIR у Кам’янському провела низку заходів, зустрічей та акцій, чим привернули увагу містян до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, активізували роботу з державними інституціями та громадськими організаціями, адже, тільки спільними зусиллями ми можемо сформувати суспільство нульової толерантності до насильства.

 

Тематика заходів була різною: «Про чуйність і байдужість», «Права та обов’язки дітей», «Профілактика булінгу в учнівському середовищі», бесіди «Коло насильства», тематично-інформаційні зустрічі «Не мовчи», зустрічі із працівниками поліції «Молодь разом проти насильства», «Протидія булінгу в учнівському середовищі».

 

Під час вуличної акції фахівці інформували перехожих про небезпеку різних форм насильства та про спеціалізовані заклади, які надають допомогу постраждалим. Наголошували, що кривдник нестиме не тільки адміністративну чи цивільно-правову відповідальність, а й кримінальну. Закликали мешканців громади та гостей міста не мовчати та не толерувати насильство. Провели зустріч з юристом та психологом БФ «Право на захист», координаторкою кейс-менеджменту проєктів ГО «Мартін-клуб», працівниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги на тему: «Гендерно зумовлене насильство: як уникнути і протидіяти». Учасникам розповіли про ознаки насильства та його види. Обговорили, яку допомогу можна отримати та куди звертатися у разі потреби, роздали інформаційні матеріали мешканцям Кам’янського.

Не толеруй насильство ❤️

0503044201 

Безпечний простір для жінок і дівчат SVIY PROSTIR та кризові кімнати в Павлограді та Кам’янському працюють за підтримки Norwegian People’s Aid (NPA)

 

#допомога_поруч

#16днів_проти_насильства

 

See video