29 Липень 2022, 06:47

ШЛЯХ ВОЛОНТЕРА. Історія друга

Катерина Серняк.

Світловолосу Катерину знає кожен, хто хоч раз долучився до еко-акції  ГО “Чисті Серця Калуш”. З початком активної фази війни мама чудової дівчинки не змогла залишатися осторонь і замислилась, чим може бути корисною в тилу. 17 березня Катя Серняк стала частиною команди волонтерів центру допомоги вимушено переміщеним особам, - щойно з телеграм-каналу дізналася про набір людей. 

До 24 лютого Катерина працювала викладачкою в Калуській спеціальній школі. Волонтерством “захворіла” ще там. 

  • Допомога людям - моє покликання, - каже волонтерка. - Я відчуваю себе в потрібному місці в потрібний час. 

У  “Чистих Серцях” спочатку допомагала з гуманітаркою - викладала та роздавала речі і продукти. Згодом перейшла до адміністрування. А зараз - інший виклик: Катерина об`єднала переселенців, що готові долучатися до благоустрою Калуша, проводить різноманітні заходи і допомагає втілювати проєкти. 

 

  • Радує, як наша організація виросла за 4-5 місяців, як стрімко вона розвивається, яких обертів набирає допомога і військовим, і цивільним, - розповідає Катерина Серняк. - Надалі плануємо численні тренінги для дітей різного віку, нові проєкти з благоустрою. Це і корисно, і цікаво, і надихає жити повноцінно,  не відкладати плани на потім. Я бачу себе і в майбутньому організації, що допомагатиму багатьом людям. Саме тут я знайшла багато друзів і однодумців, переоцінила багато речей.  Бажаю всім терпіння, спокою, єдності та, звісно, найскорішої перемоги. Я зрозуміла: разом українці можуть здолати все!