01 October 2021, 12:39

Старт нового проєкту "Спільнодія"

Ми розпочинаємо проєкт «Спільнодія: налагодження партнерства суб'єктів запобігання та протидії домашньому насильству в м. Дніпрі».

за підтримки Федерального уряду Німеччини у межах програми «Громадянська служба миру».

Проєкт спрямований на налагодження діалогу між різними державними інституціями, які протидіють домашньому насильству в м. Дніпро, що у результаті має посприяти підвищенню ефективності їхньої роботи. Шляхом реалізації запланованих заходів проєкту планується зробити послуги мешканцям і мешканкам м. Дніпра більш клієнт-орієнтованими і людяними, з урахуванням інтересів соціально вразливих  груп, зокрема, жінок та дітей, які страждають від домашнього насильства. Буде організовано діалог, як на низовому рівні “польових” працівників, так і на рівні осіб, які приймають рішення. Планується організація супервізійних  і міжвідомчих робочих груп, під час яких роботу буде побудовано з урахуванням аналізу конкретних випадків домашнього насильства.

 

Один із головних запланованих результатів проєкту – допомогти постраждалим отримувати кваліфіковану допомогу в найкоротші терміни. Планується, що спільна робота ключових служб над випадками домашнього насильства дозволить перенести фокус з формального виконання завдань на орієнтованість на потреби постраждалих. Завдяки чіткому розумінню меж своїх повноважень та зон відповідальності партнерів у алгоритмі попередження домашнього насильства, фахівці служб перенаправлятимуть постраждалих згідно їхніх нагальних потреб саме до тих фахівців, які мають відповідні професійні компетенції. 

 

Шляхом реалізації заходів проєкту  планується  познайомити відповідні інституції з роботою один одного, зафіксувати результати в дорожніх картах і схемах взаємодій.  Завдяки тому, що фахівці в сфері протидії домашньому насильству будуть спільно розробляти підходи орієнтовані на людину, виникаючі конфлікти трансформуватимуться у співпрацю, що у свою чергу, має призвести до покращення якості послуг, які надаються населенню м. Дніпро у сфері протидії домашньому насильству.

 

Проєкт планує залучити до комунікації та взаємодії поліцію, службу у справах дітей, фахівців соціальної роботи центру соціальних служб, департамент соціальної політики Дніпровської міської ради, і буде реалізований у співпраці з громадською мережею протидії домашньому насильству «Пані Патронеса».

Термін реалізації проєкту: 1.09.2021 – 28.02.2022.

Посилання

Веб-сторінка: www.martin-club.org

Сторінка у Фейсбук: www.fb.com/csomartinclub