26 April 2017, 03:56

Сільська молодь опановує форум-театр

Протягом 3 місяців 15 молодіжних активістів з сел Підвисоке, Калинове, Морозівка та Промінь (Харківської області) були залучені для навчання і проведення заходів в громадах за технологією Форум-театр.

Молодь вчилася засобам ведення соціально-політичних діалогів та багатим альтернативам пошуку порозуміння в проблемах, які є актуальними для окремих груп ВПО, а також отримала досвід безбар’єрного діалогу і практичної співпраці з переселенцями. 


Форум-театр – інтерактивна соціальна технологія, яка ефективно використовується в світі як засіб зробити суспільство чутливим до соціальних змін і проблем вразливих членів. Автор методики Аугусто Боаль, бразильянець. Ця технологія є потужним і гнучким комунікативним інструментом. Він визначається як система вправ, ігор і методів допомоги чоловікам і жінкам розвинути в собі широкий спектр бачення світу і себе в суспільстві. 


Вистави Форум-театру було проведено в навчальних закладах Борівського та Ізюмського району. Темами спектаклів Форуму-театр були самі різні проблеми суспільства. Спектакль складений з 2 частин: демонстрація проблеми, яка завершується піком конфлікту та форуму, протягом якого глядачі перетворюються на акторів і замінять одну з ролей спектакля. Актори підигрують заміні до знайдення рішення конструктивного розв’язання конфлікту.


Проект реалізовується в рамках проекту малих грантів БО ХБФ БЛАГО при підтримці Юнісеф в Україні.