04 December 2017, 03:21

Перші підсумки проекту "Життя триває"

Добігає кінця проект "Життя триває: інтеграція внутрішньо переміщених осіб в сільські громади". На заключній конференції, що відбулася 28 листопада, організації-виконавці проекту представили результати своєї дворічної праці. 

Ми розпочинаємо серію публікацій, в яких розкажемо про найбільш цікаві кейси та досвід роботи учасників проекту та наших партнерів. 

Загалом можна сказати, що за час роботи проекту було створено ефективну мережу допомоги між громадськими організаціями, що надавали соціальні, правозахисні та гуманітарні послуги жителям, які переіхали з охоплених військовим конфліктом територій до сільської місцевості.

Більш ніж 1700 осіб, які звернулися до громадських організацій, що об'єдналися під гаслом "Життя триває", отримали понад 5 тисяч різноманітних послуг, серед яких перебування в правозахисному готелі, консультації з соціальних питань, надання їжі та одягу, реабілітаційний туризм, термінове надання медикаментів, юридичне консультування і т.і.

Найбільша кількість наданих послуг прийшлася на Дніпропетровську та Запорізьку області. 

Під час проекту в кожному з регіонів, де був представлений проект (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Полтавська, Сумська та Харківська області), працювали 8 дитячих правозахисних готелів. В деяких регіонах ВПО могли отримати там можливість цілодобового перебування, в інших - на їх базі надавалися послуги, в Харківській області готель працював у форматі літніх наметових реабілітаціцних таборів для родин з дітьми та дітей.

 

Одже слідкуйте за наступними публікаціями, де ми детально розповімо про те, як працювалося учасникам проекту в кожному окремому регіоні.