07 December 2021, 02:15

Акція “16 днів проти насильства”

Спільнодія – от те головне, що допоможе суспільству подолати прояви домашнього насильства, а місту Дніпру вміти протистояти, разом.
9 грудня 2021 р. в четвер об 11.00 у Дніпропетровському національному історичному музеї мережа “Пані Патронеса” проведе інтерактивну виставку-акцію “Вмій протистояти”.

Акція “16 днів проти насильства” триває в Дніпрі з 25 листопада. Громадські й державні організації разом провели в ці дні низку заходів з просвітницькою метою. Серед них вулична акція «Дніпро проти насильства», показ фільму «Розірви коло», круглий стіл для фахівців управління освіти.
Громадські активісти до закриття акції “16 діб проти насильства” готують інтерактивну виставку «Вмій протистояти», яка відбудеться в Історичному музеї 9.12.2021 об 11.00.
Ми запрошуємо мешканців і мешканок Дніпра принести свої експонати для виставки, які асоціюються з певними історіями, пов'язаними з домашнім насильством, свідками або учасниками яких стали ці люди.
Акцією ми хочемо підкреслити, що домашнє насильство не обмежується ані соціальними, ані економічними чинниками, воно може статися будь-де і будь з ким. Тому ми маємо бути готовими для протидії, розуміти, як працює в місті система реагування на випадки насильства та які алгоритми допомоги постраждалим.
Спікерки інтерактивної акції-виставки:
Ганна Карпеченкова, юристка, координаторка фонду народонаселення ООН, експертка в сфері захисту прав жінок проєкту «Спільнодія: налагодження партнерства суб'єктів запобігання та протидії домашньому насильству в м. Дніпрі» 0662904801; e-mail: аnnakarpechenkova@gmail.com
Галина Ляшко, фандрейзер благодійного Фонду “Помагаєм” 097 922 17 67, galina3087@gmail.com
Вікторія Федотова, психологиня, керівниця ГО «МАРТІН-клуб», директорка проєкту «Спільнодія» 0991911515, fedotova.martinclub@gmail.com експертка в сфері захисту прав дітей
Наталія Валовська, психологіня
Людмила Коломоєць, керівниця ГО “Позитивна жінка”
Інформаційне партнерство: медіа-платформа Культутра_Тут

Мережа протидії домашньому насильству в м.Дніпро «Пані Патронеса» об’єднує громадські організації «Ліга українських правозахисників», «Мартін-клуб», «Пані Патронеса», «Форпост», «Альтернативний рух», «Гендерний клуб Дніпро», благодійна організація «Позитивні жінки Дніпро», благодійні фонди «Помагаєм» і «Біржа благодійності «Добродій»
Мережа «Пані Патронеса» надає комплексні послуги постраждалим від домашнього насильства, жінкам та дітям: екстрене реагування на випадки домашнього насильства, юридичні послуги, представництво й захист законних інтересів та прав постраждалих;​соціальний супровід; психологічні послуги;​послуги безпечного проживання; просвітницькі кампаній тощо за темою протидії домашньому насильству.
Проєкт «Спільнодія: налагодження партнерства суб'єктів запобігання та протидії домашньому насильству в м. Дніпрі» здійснюється за підтримки Федерального уряду Німеччини у межах програми «Громадянська служба миру».