29 January 2017, 03:52

Як правильно написати бiзнес-план, аби втiлити свої iдеї у реальність навчали на спеціальному тренінгу у Полтаві

https://youtu.be/2ahd9b1Gsw4

 

У Полтаві переселенців навчали правильно складати бізнес-план, щоб втілити свої ідеї у реальність, повідомляє телеканал "ІРТ-Полтава". Дводенний тренінг для тих, хто бажає відкрити власну справу проходить в рамках проекту, спрямованого на забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні. Координатори проекту - представники благодійної організації «Світло надії» розповідають: всього в рамках проекту відбудеться 5 різних тренінгів.



Юлія Северин, асистент програмного відділу БО «Світло надії»

 «В цілому мета цих тренінгів - це навчити учасників писати бізнес-плани і також більш конкретизувати ту ідею, яку вони хочуть втілити в життя. Зараз ми працюємо над тим, щоб створити бізнес план, обґрунтувати те обладнання, яке потрібно учасникам для започаткування, чи розвитку бізнесу. На реалізацію Міжнародна організація з міграції надасть фінансову підтримку тим проектам, які пройдуть відбір»



Щоб потрапити на тренінг, заявки з бізнес-ідеями подало близько 250 осіб. Із них обрали 150. На навчання для тих, хто бажає відкрити власну справу, потрапили переважно жінки. Більшість з яких мріє щоб хоббі стало професією.



Ірина Задорожна, переселенка із м. Макіївка Донецької обл. 

 «Я створюю багато різних речей, використовую тканину, нитки, стрічки. Зараз я роблю переважно сумки, рюкзаки з джинсової тканини, адже це дуже гарний та універсальний матеріал і його дуже багато» 



Проте існує в учасників семінару і безліч інших ідей. Зокрема як цікаво та з користю спланувати дозвілля.



Світлана, Меженська-Стрибкова, переселенка із м. Донецьк

 «Зараз я дуже хочу канатний парк. Адже, по-перше, це екологічно, по-друге, це спортивно, це класно, це позитивно і це дійсно модний тренд, який заряджає позитивом і дає поштовх діяти» 



Ідея та бажання щось робити - це основне, що потрібно в започаткуванні власної справи, - говорять фахівці. Проте не менш важливо вміти правильно вести бізнес, аби він розвивався та приносив бажаний дохід. Власне про це і розповідають на тренінгу.



Ігор Юрко, викладач тренінгу

 «Необхідно розбиратися в питаннях маркетингу, вміти реалізовувати товар. Розбиратися в технологіях, питання оподаткування і на виході це бізнес-план своєї власної бізнес ідеї» 



Для тих, хто бажає відкрити власну справу проведуть 2 тренінги. Стільки ж - для тих, хто уже має бізнес, але бажає його розширити і один тренінг для тих, хто бажає змінити свою професію.