30 November 2016, 05:38

Про ефективне працевлаштування розповіли переселенцям у Горишніх Плавнях

Експерти БО «Світло надії» провели семінар для внутрішньо переміщених осіб, які живуть в Горішньоплавнинському районі «Ефективне працевлаштування: перші кроки». Його учасниками стало 18 ВПО, які наразі розвивають власну справу або ж перебувають у пошуку роботи. «Під час семінару ми ознайомили учасників з нормативною базою, яка регламентує процедуру реєстрації у центрі зайнятості населення, умови,  розміри та тривалість виплати допомоги по безробіттю. Крім того, представили інформацію про можливості працевлаштування ВПО, які, власне, і перебувають на обліку в місцевих центрах зайнятості населення та обговорили тему їх  захисту щодо трудового законодавства», - пояснили тренери БО «Світло надії».

Учасникам також розповіли про можливості отримати нові навички, знання для здобуття ще однієї професії. «У рамках проекту «Підтримка економічної самостійності внутрішньо переміщених осіб та членів місцевих громад  в Полтавській області», ВПО, а також місцеві жителі віком 18 – 53 (жінки) та 18 – 58 (чоловіки), що офіційно зареєстровані в Полтавській області, мають можливість взяти участь у тренінгах, які передбачають підготовку заявок на отримання грошової допомоги для перенавчання, започаткування самозайнятості та розвитку власного дрібного бізнесу», - наголосили тренери БО «Світло надії».

Семінар «Ефективне працевлаштування: перші кроки» відбувся в рамках Проекту «Захист прав та законних інтересів внутрішньо  переміщених осіб у Полтавській області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.